Arkiv

Tunge personbiler med avtale får lettbil-takst fra 04.04.16

Den nye ordningen trer i kraft fra og med mandag 4. april 2016 og gjelder alle biler over 3500 kg som er registrert i kjøretøygruppe M1.

Kjøretøygruppe M1 inkluderer biler for persontransport med maks åtte sitteplasser i tillegg til førersetet. De fleste bobiler, campingbiler og enkelte andre større personbiler er inkludert i denne kjøretøygruppen.

For at biler over 3500 kg i gruppe M1 skal få samme takst som biler under 3500 kg, stilles det krav om gyldig dokumentasjon når du passerer Atlanterhavstunnelen uten avtale.

Når du tegner avtale for kjøretøy over 3.500kg i gruppe M1, så legger du inn takstklasse «lett kjøretøy -under 3.500kg»

Norske biler med Atlanterhavskort
Trafikanter med norskregistrerte biler, som allerede har gyldig avtale med Atlanterhavstunnelen, trenger ikke å gjøre noe. Alle eksisterende avtaler blir endret, slik at biler over 3500 kg som tilhører kjøretøygruppe M1 automatisk får lettbil-takst når de betaler med Atlanterhavskortet i bomstasjonen fra og med 4. april i år.

Utenlandskregistrerte biler med Atlanterhavskort
Trafikanter som har utenlandskregistrerte biler over 3500 kg i kjøretøygruppe M1, og som allerede har gyldig avtale med Atlanterhavstunnelen, må kontakte bompengeselskapet for å få endret avtalen, slik at de får lettbil-takst. I tillegg må de fremlegge dokumentasjon på at bilen tilhører kjøretøygruppe M1.

Du bruker en nettleser som ikke støttes av denne nettsiden!

Du bruker en nettleser som ikke støttes av denne nettsiden! Du bruker en nettleser som ikke støttes av dette nettstedet. Dette betyr at noen funksjoner ikke fungerer som de skal. Bruk eller oppgrader / installer en av de følgende nettlesere for å dra full nytte av dette nettstedet.
- Takk!
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux